SORTIDA: ELOGI DEL MALENTÈS

Bones!!

El post que publico està relacionat amb una excursió que vam realitzar a Can Palauet; el tema principal que tracta és, com diu el títol, l'Elogi del malentès.

Què és l'Elogi del malentès?
Es tracta d'una exposició itinerant del Programa d'Arts Visuals de l'Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona, comissariada per Joana Hurtado Matheu, i organitzada en col·laboració amb els municipis que l'acullen. Aquesta exposició està disponible des del 2019, i ho estarà fins el 2022.

Quin és l'objectiu del Programa?
Donar suport a les polítiques locals d'art contemporani de la seva demarcació amb tres línies estratègiques:

    1) Contribuint a la formació i a la professionalització dels tècnics municipals d'arts visuals.

    2) Oferint als municipis projectes de difusió d'art contemporani, principalment, exposicions
    itinerants.

    3) Promovent serveis i recursos vinculats a les exposicions per a la formació i la participació dels
    ciutadans.

Quina és la metodologia del Programa?
- Conceptualitzar i dissenyar projectes a partir de les necessitats, els interessos, i les potencialitats dels municipis.

- Treballar amb institucions, comissaris, artistes, empreses i professionals de referència.

- Buscar l'equilibri entre l'excel·lència i la divulgació.

Què podem trobar en aquesta exposició?
En aquesta exposició podem trobar diferents sales amb diferents elements que ens podran portar, o no, a un malentès, ja que la interpretació d'aquests pot variar segons la perspectiva de la persona i per tant, podríem parlar de diferents punts de vista i opinions.

La primera sala que trobem, i la més gran és la que descriu la fotografia de l'esquerra. Aquí vam poder gaudir de diferents cartes d'amor dedicades a una persona en especial i a més, de la carta guanyadora d'aquest "concurs" d'escrits (la veiem a la fotografia de la dreta). També, al centre de la sala, on estaven situades les pedres, podíem gaudir d'un xiuxiueig de frases expressades per una dona, les quals no tothom escoltava al mateix temps, ja que s'anaven desplaçant per l'espai segons el nostre moviment. Aquesta part de l'exposició va ser molt interessant i emotiva, sobretot el xiuxiueig.





















La segona sala estava formada per un conjunt de quadres amb frases i dibuixos variats (fotografia de l'esquerra), i per un text retallat, deixant només la part de l'interlineat (fotografia de la dreta).





















A la tercera sala podíem gaudir d'un conjunt de quadres grans amb fotografies i/o dibuixos que descrivien tant elements de la natura, com objectes quotidians, animals, etc. Aquesta última sala que vam visitar, és un exemple clar del malentès, ja que només entrar veus moltes imatges i no saps ben bé què són fins que et fixes, i a vegades ni això. Algunes imatges/dibuixos estaven tan ampliats que t'havies de parar a pensar molt per saber de què es tractava.



Personalment, la visita a aquesta exposició m'ha agradat molt i em va semblar molt interessant, ja que no només es va basar en l'observació de les sales explicades anteriorment, sinó també en la realització d'una activitat inicial i una activitat final. En aquestes activitats és on van sorgir més malentesos i conflictes, ja que posàvem a prova les nostres habilitats socials i la cooperació de grup.

L'activitat inicial consistia a crear per petits grups de tres persones, la definició de la paraula que ens havia tocat perquè els altres grups l'endevinessin. Aquí van sorgir alguns malentesos perquè la definició que proporcionava algun grup no era massa clara i s'assemblava a una altra paraula. L'activitat final també es va realitzar per grups, aquest cop de quatre persones. Havíem de crear un quadre amb imatges semblants als de l'última sala, i després mostrar-la al grup classe i explicar per què ho havíem fet així.

Totes dues activitats requerien posar en pràctica les nostres habilitats socials, ja que havíem d'expressar les nostres opinions personals, valorar-les i després seleccionar la més adequada per arribar a una conclusió i plasmar-la a l'activitat. Els conflictes que van aparèixer van ser interpersonals i intragrupals, ja que les persones implicades eren bàsicament les del mateix grup; arribar a una conclusió no és gens fàcil quan som diverses persones. Tot i això, també van aparèixer conflictes intergrupals, sobretot en l'activitat inicial, ja que els diferents grups no estaven d'acord amb les paraules i definicions expressades. Vam haver de solucionar aquests petits problemes, i ho vam fer de manera ordenada i respectuosa, analitzant el problema i posant una solució clara i majoritàriament acordada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PRESENTACIÓ DEL BLOG